Inloopmiddag 12 oktober

Israëlzondag
   
   
   
   

Inloopmiddag 12 oktober

Vorig jaar zijn we gestart met de inloopmiddagen in de Wingerd. Elke tweede donderdag van de maand is vanaf 14.00u u de inloopmiddag de Ontmoeting. Na een half uur koffie/thee vertelt iemand over zijn of haar passie, dat kan zijn een hobby, vrijwilligerswerk, werk of een verhaal over je leven. Het is een leuke manier om elkaar als gemeenteleden nog eens te ontmoeten op een rustig moment door de week. We hebben al verschillende boeiende inkijkjes in de levens van anderen gehad. De verhalen maken vaak ook verhalen van andere aanwezigen los. Op 12 oktober komt Gerard de Bruin ons vertellen over zijn verzameling Maastrichts aardewerk van diverse fabrikanten. Hij zal ook verschillende exemplaren meebrengen. Informatie, ook over vervoer, bij Tinie Gouwens, tel. 518936.

Israël zondag 1 oktober 2017.

We staan stil bij de joodse wortels van ons geloof.
Dit jaar is het thema: verzoening met God en mensen.
We lezen over Jezus die een verhaal over een wijngaard vertelt.
Als een joodse leraar gaat hij door dit verhaal in op de huichelachtige leiders .Hij herinnert hen eraan dat het goede doen, geloof en bekering centraal zijn voor ieder die gelooft. En dat je om te geloven niet alleen moet belijden maar ook recht moet doen. Een altijd weer uitdagend verhaal, ook voor ons.

Het Nieuwerkerks mannenkoor voert ons met haar zang deze zondag mee in de
sfeer van de joodse liturgie.
Daar wordt in deze maand Jom Kippoer gevierd, dag van de ommekeer en verzoening. Daarna volgt Ros hasjana, nieuwjaar, feest van het nieuwe begin.
Er is tienerdienst en kindernevendienst, na de dienst is er koffiedrinken.